Courses Tests News хедър
хедър

Български студенти могат да получат безплатно образование в над 1000 руски държавни и частни висши учебни заведения през учебната 2015-2016 година.

50 български студенти могат да получат безплатно образование в над 1000 руски държавни и частни висши учебни заведения през учебната 2015-2016 година. Това е предвидено в програмата на Министерството на образованието и науката на Руската Федерация заедно с Россътрудничество. Всеки кандидат има право да избере по собствено желание до шест учебни заведения (но не повече от две в един и същ федерален окръг), в които би желал да продължи образованието си.
Желаещите имат възможност да кандидатстват за бакалавриат, магистратура, аспирантура, докторантура, стаж и допълнително професионално образование (повишаване на квалификацията). Студентите ще получават държавна академична стипендия през целия период на обучение, без значение какъв успех имат. Също така ще им бъде предоставено общежитие на същите условия, както и на руските студенти, и безплатно медицинско обслужване.
Документите за кандидатстване трябва да бъдат преведени на руски език и да имат заверка от нотариус. Те трябва да бъдат подадени в Руския културно-информационен център в София (ул. Шипка, №34) до 20 март 2015 година. Резултатите ще бъдат обявени през август тази година.
Обърнете вниманието си върху това, че може да кандидатствате не само за университетите в Москва и Санкт Петербург, където животът е най-скъп, но и за не по-малко атрактивни вузове в седемте федерални окръга на Русия.