Courses Tests News хедър
хедър

Защо да учите руски език

Русия е държава първа по територия и с огромни ресурси. Една от основните десет по големина на брутния вътрешен продукт и с това сред най-важните страни, имащи стабилна икономика.

Изучаването на руски не е по-различно, в своята същност, от това да учите който и да е друг чужд език. Причините за владеенето му могат да бъдат толкова различни, колкото различни са хората по света.

Руският език е сред десетте най-говорими езици в света. С неминуемата глобализация, все повече руско говорящи жители стартират или развиват бизнес, отиват на почивка, екскурзия, да опознаят интересна за тях култура или просто имигрират в чужди държави. Да попаднете на руско говоряща общност е твърде вероятно.

Дори да сте от хората заети в сферата на туризма, ежедневно работейки с нови и различни хора, неминуемо се сблъсквате с посетители говорещи руски език. Кой турист не би се зарадвал да бъде посрещнат и обслужван на родна реч?

Много международни компании отварят офиси в Русия или работят с руски контрагенти и крайни клиенти. Това налага разкриването на множество нови позиции, а заедно с това и възможности за кариерно развитие.
Където и да се намирате, в чужбина или в България е трудно, почти невъзможно да започнете работа без да представите документ за владеене или да демонстрирате увереност при беседване, на чужд език. Това се отнася, както за английски, немски и други езици, така и за руски.

Владеенето само на един чужд език вече не е достатъчно. Спомнете си в колко от обявите за работа на които попадате, се изисква владеене на повече от един чужд език. Доброто владеене на руски ще ви направи по-конкурентни, ще ви даде допълнителни възможности за реализиране на личните ви цели в кариерата или извън нея.

Искате да продължите образованието си, да следвате в престижни университети каквито без съмнение има в Русия. Макар и най-лесно език да се учи в страната на езика, директно потапяйки се в новата култура заобиколени от чуждия за вас говор, можете да получите добро обучение по руски език и преди това, посещавайки курсове.

Където и да следвате и да се развивате, със сигурност сте имали нужда да откриете повече информация по конкретен въпрос, който ви интересува. Замисляли ли сте се колко много статии, книги, сайтове на руски език могат да ви я дадат?

Не малко хора са впечатлени от руското класическо изкуство – едва ли има човек, който не е чувал заТолстойЧеховЧайковски и др. Туризмът в Русия, желанието да се потопите в нейните богати култура, традиции, различия, са чудесна мотивация да учите руски език.

 

Без значение от подбудите ви, за да бъдат начинанията ви успешни, а целите  постигнати е важно да умеете да общувате, разбирате и владеете руски език.

Ако комуникацията със света, работата в чужбина или в сферата на туризма, четенето на руска литература, обогатяването на познанията ви превишават, като ценности терзанията от типа:

  • Отделяне на време за подготовка преди и по време на езиковото обучение
  • Необходимост да поддържате езиковите си навици
  • Нужда да положите старание и усилие, за да се развивате

то вие сте прекрасен кандидат за чудесно владеене на руски език.

Желаете да изучавате, да получите повече информация за възможностите, които можем да ви предложим или просто да проверите нивото си на владеене на руски език, ние в център за езици и комуникация Имидж 79, ще се радваме да ви бъдем полезни.