Courses Tests News хедър
хедър

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА УЧИМ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Да знаем английски език е безспорно важно и необходимо условие за нашето професионално и личностно развитие и по тази причина повечето хора по цял свят решават да го изучават като втори език (след майчиния си).

В много държави английския език е включен в училищните програми и децата започват да го учат от най-ранна възраст.

Ако все още се чудите защо е толкова важно да учим английски език, вижте Топ 10 на най-важните причини за това:

1.Английският език е най-използвания език в света. Всеки пети човек говори или поне разбира английски!

2.Английският е езикът на науката, авиацията, компютрите, дипломацията и туризма. Знаейки английски език, се увеличават шансовете Ви да си намерите по-добра работа в международна компания във Вашата собствена държава или в чужбина.

3.Английският е официален език в 53 държави. Това са доста хора, с които да се срещнете и разговаряте!

4.Английският, като първи език се говори от 400 милиона души по света.

5.Английският е езикът на медийната индустрия. Ако говорите английски, няма нужда да разчитате на превод и субтитри, за да се наслаждавате на любимите си книги, песни, филми и телевизионни програми.

6.Английският е също езикът на интернет. Много уебсайтове са написани на английски, така че Вие ще ги разбирате и ще можете да участвате в различни форуми и дискусии.

7.Английският език е базиран на лесна азбука и доста лесен за изучаване в сравнение с много други езици.

8.Английският език е не само полезен – той ни дава голяма доза удовлетвореност. Всяко постижение в изучаването на езика ни кара да се чувстваме добре. Ще се забавлявате изучавайки английски, ако запомните, че всеки час прекаран в учене, Ви приближава към целта.

9.Тъй като английския език се говори в много различни държави, има хиляди училища и университети по света, които предлагат учебни програми на английски език. Говорейки езика, Вие ще имате много възможности да откриете най-подходящото за Вас учебно заведение или курс.

10.И не на последно място, да учиш английски език е забавно. Изучавайки езика, Вие научавате и много други неща за различни култури, техния начин на живот и ценности, а защо не и да намерите много нови приятели 🙂

Ако сме били полезни с нашите доводи и сме Ви убедили поне малко колко е важно изучаването и усъвършенстването на английски език, заповядайте в нашите нови стартиращи индивидуални и групови обучения в езикова школа Имидж 79.