Courses Tests News хедър
хедър

Как да се лакираме професионално

Вероятно Ви е правило впечатление как маникюристите сякаш с лекота лакират естествените нокти. И със сигурност сте пробвали много пъти, но все нещо не се получава като при тях. Нали?

Няма страшно! По-долу в 10 простички стъпки ще разкрием тайната! Нашите усилия винаги са били насочени в тази посока – лакирането на ноктите да е лесно и забавно, а не инквизиция!

Само следвайте долните съвети и ще имате безупречно лакирани нокти! Гарантирано лесно!

 

Подгответе ноктите си за лакиране – свалете стария лак (препоръчваме да ползвате лакочистител без ацетон, за да не изсушавате ноктите), оформете ноктите в желаната форма и дължина с пила за естествени нокти и се уверете, че по тях няма следи от стария лак, прах или омазняване.

 

Нанесете основа за лак (или пълнител за неравности). Това позволява предпазване на ноктите от пожълтяване, като в същото време не позволява на лака да се бели и подсилва яркостта на цвета. Оставете да изсъхне хубаво преди да пристъпите към следващата стъпка.

С четката на избрания лак за нокти внимателно поставете капка от лака в центъра на нокътя, недалече от кожната гънка.

Бавно и внимателно избутайте четката назад към кожната гънка, за да разнесете част от капката в областта. Важно е да се стараете да не достигате до края – оставете съвсем малко и едва видимо разстояние.

 

Сега с бавно и плавно движение издърпайте четката обратно в права линия, като я прекарате по цялата дължина на нокътя, чак до свободния му край.

Върнете се в основата на нокътя и разнесете лака с четката по извивката на нокътя.

Движението нагоре продължава по цялата дължина на нокътя до свободния му край, докато цялата страна бъде равномерно лакирана.

Повторете стъпка 6., но от другата страна, която остана нелакирана.

Повтарете стъпка 7. до равномерното покриване на целия нокът.

Ако е необходимо, нанесете втори (а в някои случаи – и трети) слой от лака за нокти, за да подсилите както здравината, така и цвета на лака. След като позасъхне, задължително нанесете завършващ слой топ лак. Така лаковото покритие ще е още по-бляскаво и сияйно за по-дълго време.

Вероятно няма да се получи от първия път. Дори и маникюристите не са се справяли добре в началото. Но с няколко опита и като следвате стъпките по-горе, съвсем скоро ще имате прекрасния маникюр като от кориците на списанията!