Courses Tests News хедър
хедър

Подготовка за изпит TCF

Форма на обучение:
Индивидуално обучение
Продължителност на курса:
20 дни
Брой учебни часове:
60
Време на провеждане:
събота и неделя
Начало на курса:
по договаряне

За да се запишете е необходимо е да се регистрирате или влезете в сайта от бутона Вход горе вдясно.
Подготовка за изпит TCF
 

Образователен център Имидж 79 извършва подготовка за явяване на изпит TCF за емиграция в Канада.
TCFQ е съкращение на Test de connaissance du français pour le Québec – тест за оценяване нивото на френския език, адаптиран за Квебек. Това е облекчена разновидност на TCF, която обхваща само устното владеене на езика.Състои се от два елемента:

-compréhension orale (слушане и разбиране) се провежда за 30 минути. За това време тече запис – началото на записа дава наставления, а през оставалите около 25 минути се редуват пасажи с по един или два въпроса в края на всеки пасаж. Пасажите могат да бъдат едно единствено изречение, разговор или част от радиопредаване. Всеки въпрос има само един възможен отговор, който изпитваният трябва да посочи измежду четири варианта.
– expression orale (устно изразяване) е разговор със член от изпитващата комисия. Темите са с нарастваща трудност. Всичко се записва и се изпраща за оценяване в CIEP, а резултатите (във вид на сертификат) се получават след около месец в същия център, в който сте се явили на теста.

Оценките от изпита са във вид на точки, но за да е по-ясно и универсално точките се приравняват към системата за оценяване от A1 до C2, като на гърба на сертификата е обяснено подробно кое ниво на какви умения отговаря. Двата елемента се оценяват с две отделни оценки – и двете се изписват на сертификата поотделно, без да се прави усредняване.

Много е важно да се знае че това не е изпит, на който ви късат или го взимате. Това е тест, на който се оценява вашето ниво на владеене на френския. Ако го владеете малко – получавате малка оценка, ако го владеете средно, получавате някоя от средните оценки и т.н. Също така не е необходимо да се явявате поотделно за всяко ниво. Явявайки се на една тестова сесия, можете да „защитите“ всяко едно от шестте нива.Сертификатът има валидност 2 години.

Това е един от няколкото тестове, признати от Ministère de l’Immigration et des Communautés culturelles и чрез него можете да докажете вашето ниво на владеене на езика при подаване на Demande de certificat de sélection. Тестът не е задължителен и можете да подадете молбата си без да имате резултати от този тест.