Courses Tests News хедър
хедър

Тенденции в грима за 2015 година

За всички, които се увличат от гримьорството и желаят да се запишат на курс по грим при нас ето една любопитна информация!

На 21 януари 2015 на събитие организирано от MAC Cosmetics се представиха тенденциите, които ще бъдат актуални през Пролет / Лято 2015г. Лектор беше Baltasar Gonzales, който е старши гримьор на MAC Испания и художествен директор на EMEA ( Европа, Близкия изток и Африка). MAC винаги представят четирите основни визии, които да ни дадат насоки за тенденциите в предстоящия сезон. Baltasar премина през всяка тенденция, като я представи с модел, на който нагледно приложи техниките разработени от MAC Cosmetics за ослепителен външен вид.
И през тези два сезона гримът е сведен до минимум. Отново се залага на естествената визия с акцент в „дребните“ детайли на хайлатването. Лицата са хидратирани, светли и свежи, а светлосенките се доста по-умерени и меки.

В една от визиите представени вечерта, по специално на очите, спиралата и очната линия са или всичко или нищо. Очната линия е нанесена толкова тънко като конец, за да подчертае линията на миглите или пък в другия случай буквално е „художествено” размазана. Графични форми отсечени по средата, нанесени сякаш с писалка. Миглите са подчертани и внимателно подредени на снопчета.
За затопляне на лицето и очите, Baltasar използва комбинация от тъмно-сиви и кафяви тонове, нанесени много внимателно и много добре преляти.

„Просветен” е една от четирите визии на MAC Cosmeticts.
Тази тенденция е футуристичен грим. По-малко покритие, но по-умерено прикриване. Кожата има почти холографски текстура, за да създадете влажно покритие върху нея. Блясъкът е основен играч в тази тенденция. Кожата, очите и устните всички те пресъздават влажното покритие посредством гланц или балсам за устни.

„Free Party”
Не може да има пролетно-лятна тенденция, без забавление. Бохемска красота, която изглежда сътворена без никакво усилие. Всичко е въпрос на наситени цветове, които сякаш са измити или избледнели от слънцето.Небесно синьото добавя цвят, докато кожата е свежа и сияйна.

„Без грим”
Чували сте го и преди и не е нещо ново. Всички знаем какво представлява гримът „Без грим.” Обикновено се състои от повече продукти от всякога, но с много умно поставяне. Baltasar наблегна само на проблемните участъци и остави красивата и чиста кожа на места без никакъв грим, но изключително хидратирана.

Кои от тези тенденции предпочитате? Какъв ще бъде твоят тренд за Пролет / Лято15?